esmaspäev, 21. oktoober 2019

Andrei Cruz - Liigsete Maa



Millalgi sattusin lugema Boriss Gromovi väga hoogsaid ja seikluslikke raamatuid sarjast "Tereki rinne". Meeldis tõsiselt, selline hea mehelik lugemisvara.
Täpsemalt uurides selgus, et ta võttis eeskuju Andrei Kruzilt, õigemini Cruzilt. Huvitusin ja leidsin Liigsete Maa.

Taustsüsteem:
Juba 1980-ndate alguses leidsid eksperimenteerivad teadlased ussiaugu uuele planeedile. Avalikkusele sellest teada ei antud, selle asemel moodustus Ordu, kes hakkas sinna saatma neid, kes meie maailma ei sobi või kes on siin sattunud ületamatutesse raskustesse.
"Olge nii hea, täitke see leht. Nime võite ise määrata, kedagi ei huvita teie minevik. Ordu annab teile 1000 eküüd stardiraha. Ilma relvata siin ei saa, suunduge palun arsenali!"
Cruzi peategelane satub sinna paarkümmend aastat pärast seda. Muidugi on ta võitmatu venelane vaata et spetsnaz, kes alistab kõik kurjad jõud, kaasa arvatud Ordu. Muidugi leiab ta erakordselt kauni ja sõjaka tulistverd printsessi endale kaasaks.

Tänapäevane fantastika ja vestern ja muinasjutt!
Kusjuures nii haarav, et juba mitu aastat loen (rangelt) meelelahutuseks paljude autorite kirjutatud raamatuid selle maailma võtmes. Olen selles vallas kohanud andekamaid kirjanikke, kui Cruz ise.

P.S.
Puhka rahus, Andrei Hamidullin (1965-2018), Sinu tehtu elab edasi meie südametes!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar